מתכונים קלים למתחילים

מרגישים שהגיע גם הזמן שלכם ללמוד לבשל כדי שתוכלו להכין לעצמכם אוכל טעים ומזין וגם לאנשים אחרים? נפלא. כמובן שחשוב להתחיל לאט לאט עם מתכונים פשוטים יחסית, וכאן תוכלו למצוא כמה מתכונים קלים שהם מעולים בשביל מי שרוצה להתחיל להתנסות בבישול. בהצלחה!

ספגטי אלי אוליו
מנת הפסטה האיטלקית הקלאסית הזו דורשת רק כמה מרכיבים – ספגטי, שום, שמן זית, גרגרי פלפל אדום ופטרוזיליה. מבשלים את הפסטה, מטגנים שום טחון בשמן זית, מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים את הכל יחד. מפזרים מעל קצת פלפל אדום ופטרוזיליה. ארוחה פשוטה עם המון טעם וכיף בפה.

ירקות צלויים בתבנית (אנטיפסטי)
מחממים את התנור, קוצצים את הירקות האהובים עליכם (למשל גזר, פלפלים וברוקולי), מזלפים למעלה קצת שמן זית, מלח ופלפל ומסדרים יפה על תבנית. צולים בתנור עד לריכוך (אפשר להגיע גם עד לקרמול מסוים), תוספת טעימה ובריא.

חזה עוף בלימון
מניחים חזה עוף בתבנית אפייה, מזלפים שמן זית ומיץ לימון, ומפזרים עשבי תיבול יבשים כמו טימין או רוזמרין, מלח ופלפל. אופים עד שהעוף מבושל ועסיסי. מגישים עם תוספת של ירקות קלויים או אורז. בכלל, יש הרבה מתכונים קלים עם עוף, כמו המתכון הבא.

עוף ואורז בסיר
מטגנים קוביות עוף בסיר גדול ומוסיפים אורז, מרק עוף וירקות לבחירתכם (כגון אפונה וגזר). מכסים ומבשלים עד שהאורז מבושל והטעמים מתמזגים יחד. התוצאה? ארוחה חמה, מנחמת וכיפית לכל יום בשבוע.

סלט קפרזה
פורסים עגבניות טריות וגבינת מוצרלה, מסדרים בצלחת ומקשטים בעלי בזיליקום. מטפטפים שמן זית, זיגוג בלסמי, מלח ופלפל. סלט קל, מהיר ומרענן שהוא מושלם כמתאבן או אפילו בתור ארוחת ערב קלה בפני עצמה, לצד לחם פריך.

שיהיה בתאבון!