עם מקציף חלב איכותי אפשר להתפנק בבית ולהכין סוגים שונים של קפה מעולה – קפוצ׳ינו, הפוך, לאטה ועוד, אבל איך בכלל נדע לבחור את מקציף החלב שמתאים לנו ועונה על הצרכים שלנו? הנה כמה טיפים שיעזרו.
גודל
אז קודם חשוב לבחור מקציף בגודל המתאים ולזכור כי במקציפים יש כמות מינימלית של חלב שצריך לשים לצורך הפעלה. אם אנחנו מכינים לרוב קפה לכמות גדולה של אנשים בבית (נניח למשפחה), עדיף ללכת על מקציף גדול מספיק כדי להקציף בהפעלה אחת. לעומת זאת אם לרוב מכינים קפה לאדם אחד או שניים גג אז מומלץ ללכת על מקציף קטן כך שלא נבזבז חבל סתם בכל שימוש.
ידני או חשמלי?
עוד שאלה חשובה שצריך לענות עליה. המכשיר החשמלי האוטומטי לא מאפשר שליטה מדויקת במידת ההקצפה והוא מתאים למי שלא מחפש את הדיוק. מצד שני המכשיר הידני מצריך קצת יותר מאמץ והיכרות עם שיטות הקצפה אבל יאפשר לחובבי הקפה להקציף את החלב בדיוק לפי הטעם.
שיטת הקצפה
חשוב בהחלט להכיר את השיטות ההקצפה השונות, היתרונות והחסרונות שלהן. ישנם מקציפים עם גוף חימום מובנה. אלו הם מקציפים קטנים המיועדים לרוב להקצפה כל כוס אחת בלבד והחיסרון הוא שלא ניתן לשטוף אותם במדיח. ישנם מקציפים חשמליים עם גוף חימום פנימי וכן מקציפי אינדוקציה שנחשבים ליעילים וטובים ביותר ולכן הם גם בדרך כלל הכי יקרים. כמו כן ישנם מקציפים ידניים שלא מאפשרים חימום של החלב, אלא רק הקצפה שלו ואלו הם המקציפים הפשוטים ביותר.
עלות
המחיר הוא בלי ספק פקטור, אבל אם אתם מחפשים מקציף איכותי לעבודה יומיומית ולקפה טוב וטרי, מומלץ בחום לבחור קודם כל דגם מוביל ואיכותי וזה עדיף מלהוציא סכום נמוך על מכשיר שיתקלקל תוך שנה ויאלץ אתכם לקנות שוב.
עוד אתרים מרחבי הרשת:
סיבים אופטיים – מבית יס