הנדסאי עיצוב מדיה: לימודים ועבודה

אחד ממסלולי הלימוד הפופולריים ביותר בשנים האחרונות הוא הנדסאי עיצוב מדיה ורבים בוחרים בו בגלל האופק התעסוקי. אם גם אתם שוקלים את האפשרות ללמוד את המקצוע – אלו הם הדברים שאתם הולכים ללמוד ואפשרויות התעסוקה שלכם לאחר מכן.

מסלול הלימוד ותכנית הלימודים
לימודי הנדסאי עיצוב מדיה נמשכים לרוב כשנתיים – ארבעה סמסטרים ובדרך כלל ניתן לשלב בין לימודי בוקר ללימודי ערב למי שרוצה להמשיך לעבוד תוך כדי. הלימודים עצמם כוללים מגוון של נושאים הקשורים לעולם העיצוב ולעולמות הדיגיטל. במרבית מוסדות הלימוד התכנית כוללת בניית אתרי אינטרנט, עיצוב בתוכנות גרפיקה כמו פוטושופ ואילוסטרייטור, צילום, עריכת וידאו, עיצוב ואפיון ממשק משתמש, תולדות העיצוב ועוד.

במה אפשר לעבוד?
מדובר באחד המקצועות המבוקשים ביותר בשוק באופן כללי. בוגרי הנדסאי עיצוב ומדיה יכולים להתקבל למגוון תפקידים כמו מעצבים במשרדי פרסום, חברות לפיתוח אפליקציות, צילום ועריכה, חברות לבניית אתרים, חברות וידאו וסרטוני אנימציה ועוד. לאחר הלימודים ובתור שכירים אפשר להרוויח משכורת ממוצעת של 8,000 שקלים ולאחר מספר שנות ניסיון הסכומים כבר מגיעים ל-10,000 שקלים ומעלה.

כמו כן נראה כי לא מעט בוגרים של הנדסאי עיצוב מדיה בוחרים לצאת לדרך עצמאית בשלב מסוים. אפשר לעשות כסף בתור פרילנסרים ולקחת עבודות עיצוב או לחלופין ניתן לפתוח משרד עיצוב ולהציע שירותים של עיצוב מדיה, יצירת סרטוני אנימציה, צילום, עריכה וכן הלאה. עצמאיים מוכשרים ונחושים יוכלו להרוויח יותר מאשר בתור שכירים.

מהם תנאי הקבלה?
במרבית המוסדות על מנת להתקבל ללימודים צריך תעודת בגרות מלאה או ציון עובר במקצועות מתמטיקה 3 יחידות והבעה ועברית 2 יחידות. בחלק מן המוסדות על המועמדים יהיה לעבור ראיון קבלה ולהציג תיק עבודות.

עוד אתרים מרחבי הרשת:
סיבים אופטיים – מבית יס