אם קיבלת הצעה מפתה לעבודה או ללימודים מעבר לים את ודאי חווה קשת רחבה של רגשות: משמחה והתרגשות ועד חשש ופחד מפני הלא ידוע… אכן, הבשורה על רילוקיישן – מעבר למדינה אחרת לצורך עבודה – היא בדרך כלל משמחת, אך עלולה להיות גם מלחיצה. אם את בעלת משפחה – את ערה למורכבות העצומה של המעבר למדינה חדשה.
אך אם את נחושה לקחת ההזדמנות בשתי ידיך ובן הזוג שלך אינו מתנגד הרי שאתם ניצבים בפתחה של תקופה התארגנות – הן מהפן הלוגיסטי והטכני, הן מהפן התרבותי, הנפשי והמנטלי. כדי לספק נקודת פתיחה טובה למגורים ועבודה ביעד החדש, יש כמה דברים שרצוי לטפל בהם מבעוד מועד. בין ים הארגונים והסידורים, הנה כמה דברים שכדאי להתחיל לטפל בהם עוד כאן בארץ:
- ניירת. חשוב לברר מראש מה מצבכם החוקי במקום החדש ומה האפשרויות העומדות בפניכם, כדי לדאוג לניירת ולאישורים הנדרשים, אם יש כאלה. במקום העבודה יכולים בדרך כלל לעזור בחלק ניכר מהארגונים בתחום זה. בין היתר כדאי לבדוק איזו ויזה נדרשת, לכם ולבני המשפחה, האם לבן או בת הזוג של השליח יש אישור עבודה במדינה החדשה, מה מצבכם מבחינת המס – הן במדינה היעד והן כאן בישראל, האם רשיון הנהיגה שלכם תקף ועוד.
- ביטוח. יציאה לרילוקיישן בדרך כלל מצריכה כמה פוליסות ביטוח, שכל אחת מהן צריכה להיות מותאמת ומפורטת. שני הסוגים העיקריים הן ביטוח רכוש וביטוח בריאות. ביטוח רכוש נועד להבטיח את רכושכם או את ערכו בעיקר בשלב המשלוח והמעבר – הלוך וגם חזור, לכשתשובו. פוליסה כזו תבטיח שתפוצו על אובדן או נזק של רכוש, אם יהיו כאלה. ביטוח רפואי נועד להבטיח את זכויות כל בני המשפחה לטיפול רפואי בחו"ל אם תזדקקו לו. לא מדובר רק על פציעות או מחלות שבהן תחלו חלילה, אלא גם על הסדרת טיפול רפואי שוטף ויומיומי – מרפאת משפחה למקרה שהילדים יהיו חולים בחורף, טיפולי שינים סטנדרטיים ועוד.
- אריזה ומשלוח מטען. כאשר משפחה שלמה מעתיקה את מקום מגוריה למדינה חדשה, בדרך כלל יש צורך בהעברה של מטען רב. לפיכך עומדות בפניכם שתי אפשרויות:
- השארת רוב מטענכם באחסון בארץ ושכירת ריהוט ומכשירים חשמליים לתקופה ארוכה. היתרון הוא כמובן שזה חוסך את הארגון, ההתעסקות והעלויות הכרוכים בשינוע מטען רב. החיסרון הוא שזה עלול להתברר כבחירה היקרה יותר, ושעליכם להיות אחראים לרכוש שאתם שוכרים, על כל המשתמע מכך. כמו כן, לעתים התחושה של הריהוט המוכר והאהוב מהארץ מסייעת רבות להסתגלות של בני המשפחה במקום זר.
- אריזת המטען ושליחתו. זה לא עסק מסובך – יש חברות המתמחות בכך ויכולות לסייע לכם בכל שלבי הארגון, מהאריזה ועד הפריקה – אבל זה דורש הרבה משאבים וזמן. יש לברור את החפצים ולהחליט מה לוקחים, לפנות, לארוז, לדאוג לבירוקרטיה הנדרשת ולאחר מכן לפרוק וכו'. אם תקדישו לכך את הזמן הראוי, לא צריכה להיות בעיה לעשות זאת בצורה חלקה.
- מוסדות לימוד ובית מגורים. כדי להבטיח שתתגוררו בשכונה שמתאימה לכם, ושילידכם ילמדו במוסד המקובל עליכם, כדאי לערוך ביקור מקדים ביעד – אם הדבר מתאפשר. כך תוכלו לסייר בשכונות האפשריות, בגנים ובבתי הספר, לברר את הדרישות, לגבש החלטה ולהסדיר את כל מה שדרוש. תוכלו להתנסות בתחבורה הציבורית, לחוש את האווירה ואפילו לפגוש אנשים – מקומיים או ישראלים כמוכם – שחיים במקום וללמוד מניסיונם.
- ארגון של מה שנשאר. אל תזניחו את הארץ… ערכו רשימה של כל הדברים שעליכם לטפל בהם כאן לפני המעבר, וגם של מה שמצריך טיפול שוטף בזמן שלא תהיו כאן. למשל אם יש בבעלותכם בית או דירה שתשכירו כשתסעו, טיפול בחשבונות בנק או מול רשויות בארץ ועוד. כדאי גם לחשוב מי יכול לטפל עבורכם בדרים הללו במקרה הצורך, ולדאוג להנחות אותו, ולהסדיר ייפוי כוח במקרים הדרושים.
זכרי, אחרי תקופת הארגונים, הריצות וההסתגלויות, מחכה לכולכם חוויה חדשה ומרתקת. בהצלחה!
Leave a Reply